Empty

Totaal: 0,00 €

Nieuws

 • affiche zoet zwanger
  15.01.2019

  Het project Zoet Zwanger verlengd...

  Op vrijdag 11/01 heeft de regering de 'Beheersovereenkomst van de Diabetes Liga als partnerorganisatie voor diabetes en cardiovasculair risico' voor de periode 2019-2023 goedgekeurd.

 • 07.11.2018

  Onderzoek over zwangerschapsdiabetes (de BEDIP studie) geplaatst voor finale Vlaamse PhD cup

  Met haar onderzoek over zwangerschapsdiabetes veroverde dokter Katrien Benhalima van UZ Leuven-KU Leuven een plaats in de finale van de Vlaamse PhD cup. Dit onderzoek gebeurde met de steun van de Diabetes Liga in samenwerking met UZ Leuven, UZA, Imelda Bonheiden, OLV-Aalst en Asse, St Jan Kliniek Brussel en AZ St Jan Brugge. Op dinsdag 13 november strijdt dr. Benahlima voor de juryprijs en de publieksprijs. Stemmen voor de publieksprijs kan van woensdag 7 november tot en met dinsdag 13 november.

 • 13.11.2017

  Wereld Diabetes Dag: 1 op 3 Vlaamse vrouwen met zwangerschapsdiabetes krijgt blijvende (pre)diabetes

  Gent, 14 november 2017 - Meer dan 1 op 3 vrouwen met zwangerschapsdiabetes – een tijdelijke verhoging van de bloedsuikerwaarden tijdens de zwangerschap - ontwikkelt binnen 6 jaar prediabetes of diabetes. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Diabetes Liga vzw, de belangenvereniging voor mensen met diabetes. In opdracht van de Vlaamse Overheid volgt de organisatie inmiddels meer dan 8000 vrouwen die zwangerschapsdiabetes hebben gehad. Het project ‘Zoet Zwanger’ heeft als doel deze vrouwen bewust te maken van hun risico op type 2 – diabetes. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) bekijkt nu samen met de Diabetes Liga hoe de preventie van type 2-diabetes voor meer risicogroepen in Vlaanderen concreet vorm moet krijgen. 

 • 26.06.2017

  De kaap van de 8.000 registraties is overschreden

  Bijna acht jaar na de start van het project, tellen we meer dan 8.000 vrouwen die zich geregistreerd hebben. 

 • Logo Wereld Diabetes Dag
  29.10.2015

  Olivier Kronal en Celien ambassadeurs voor de 25ste editie Wereld Diabetes Dag

  De Diabetes Liga en ambassadeurs Olivier Kronal en Celien vragen aandacht voor diabetes op 25ste editie Wereld Diabetes Dag. Celien brengt voor de gelegenheid een gloednieuwe song uit en Olivier Kronal loopt dwars door Vlaanderen.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht