Empty

Totaal: 0,00 €

Registratie

Werd er bij jou zwangerschapsdiabetes vastgesteld? Registreer je dan zo snel mogelijk. 

Hoe kun je je registreren?
 

Wanneer zwangerschapsdiabetes bij jou werd vastgesteld, overhandigt je gynaecoloog of een andere zorgverlener je een folder met een registratieformulier. Als je kiest om je online te registreren, volg dan de instructies op het formulier. Heb je liever je op papier te registreren, vul dan de gevraagde gegevens in en onderteken de "geïnformeerde toestemming". Daarna scheur je het formulier van de folder en via bijgevoegde (voorgefrankeerde) enveloppe stuur je dit op naar de projectverantwoordelijke van de Diabetes Liga. Indien je geen voorgefrankeerde enveloppe meegekregen hebt, mag je het registratieformulier in een eigen enveloppe opsturen naar:

Project Zoet Zwanger
Ottergemsesteenweg 456
9000 Gent

Eens succesvol geregistreerd, brengen we je hiervan op de hoogte. Ook je huisarts, gynaecoloog en diabetesteam krijgen de bevestiging dat je geregistreerd bent, als hun gegevens op het registratieformulier zijn ingevuld.Wat mag je verder verwachten?
 
  • Een drietal maanden na je bevalling ontvang je van ons een eerste brief (e-mail) waarin we je herinneren aan de belangrijkste actiepunten om diabetes te voorkomen. Je krijgt ook een kaartje dat je kunt gebruiken om je jaarlijkse afspraken bij je huisarts te noteren.
  • Vervolgens zul je jaarlijks automatisch een uitnodigingsbrief (e-mail) ontvangen met de vraag een bezoek te brengen aan je huisarts voor een nuchtere bloedglucosebepaling. We vragen je ook om telkens het resultaat van de bloedglucosebepaling aan ons mee te delen. Dit wordt allemaal duidelijk in de brief uitgelegd.
  • Tenslotte mag je na je bevalling regelmatig via e-mail een nieuwsbrief verwachten met tips ter preventie van type 2 diabetes.


 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht