Empty

Totaal: 0,00 €

Waarom Zoet Zwanger?

bloeddruk zwangere vrouw

Vrouwen met zwangerschapsdiabetes hebben een sterk verhoogde kans om blijvende diabetes te ontwikkelen. Het is zeer belangrijk dat zij zich goed laten opvolgen om zo eventuele chronische verwikkelingen te voorkomen. 

Vrouwen met zwangerschapsdiabetes hebben een sterk verhoogde kans om al in de eerste 5 tot 10 jaar na de bevalling, blijvende diabetes te ontwikkelen. Ook al zijn de symptomen vaak niet duidelijk, toch is het belangrijk dat diabetes tijdig wordt opgespoord en snel wordt behandeld om verdere problemen te voorkomen. Als vrouw met zwangerschapsdiabetes kun je zelf ook veel doen om te voorkomen dat je na de zwangerschap diabetes ontwikkelt. Het is wetenschappelijk bewezen dat je diabetesrisico door een gezonde levensstijl (gezonde voeding en beweging, overgewicht vermijden) sterk kan verminderd worden. Daarom is het belangrijk dat deze maatregelen voldoende worden bekendgemaakt bij vrouwen met zwangerschapsdiabetes en hun zorgverleners. Met het project Zoet Zwanger proberen we daartoe bij te dragen.


Doelstelling

Het doel van het project Zoet Zwanger is ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk vrouwen met zwangerschapsdiabetes na de bevalling de nodige stappen zetten om diabetes te voorkomen en vroegtijdig op te sporen

Dit gebeurt op twee manieren:

  • Informatiecampagne gericht naar vrouwen met zwangerschapsdiabetes en hun zorgverleners. Hiervoor worden verschillende materialen gebruikt zoals een affiche, een infobrochure en deze website.
  • Registratie voor vrouwen met zwangerschapsdiabetes. Dit houdt in dat wij hen jaarlijks uitnodigen om een bezoek te brengen aan hun huisarts voor een nuchtere bloedglucosebepaling.

 

Download hier de infobrochure Zoet Zwanger

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht